Här har vi samlat reportage om odlarvänner som inspirerar, smarriga recept och DIY guider för trädgård och odling. Det är också här du hittar allt du behöver veta för att hänga med på våra aktiviteter och utmaningar.
Busenkel chokladfudge med sting i. Perfekt att äta till jul eller egentligen när som helst när sötsuget kickar in.
Läs merTänk att kunna binda ihop buketter i spiral, vilken dröm! En spiralbunden bukett kräver lite övning men som med allt annat är det lätt sen när tekniken sitter.
Läs merMaximera din förodlingsyta genom att bygga en odlingshylla. Här går vi igenom steg för steg till hur du kan bygga din egen odlingshylla till dina frösådder.
Läs merFörhöj julstämningen genom att skapa din egen julkrans. Vi visar hur du gör din egen julkrans steg-för-steg.
Läs merHur förvarar du dina tomater på bästa sätt? Tomater trivs allra bäst i rumstemperatur och vissa sorter kan lagras i flera månader utan att smak och konsistens.
Läs merVi är många som odlar egen chili hemma i växthuset eller på fönsterbrädan. Vad ska du göra med skörden nu när chilifrukterna mognar? Du kan exempelvis prova ett hett och smakrikt chilisalt!
Läs merAtt odla din sallat i en ampel är en god idé. Sallaten hålls utom räckhåll från sniglar och skadedjur som älskar att knapra på de gröna bladen. Du kan dessutom skörda salladgrönsaker utan att böja på ryggen. Här visar vi hur du enkelt gör en hängande sallatsboll!
Läs merVet du inte vad du ska göra med alla dina pumpor är inlagd pumpa ett tips. Det är enkelt att göra, smakar gott och kan smaksättas efter eget tycke och smak.
Läs merKimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som oftast görs på salladskål. Här visar vi hur.
Läs merDen här koreanska pannkaksrätten är klar på nolltid och är en perfekt sommarlunch när man inte vill stå i köket nån längre tid men samtidigt njuta av den hemodlade skörden.
Läs merNär du odlar morötter är det inta bara själva moroten du kan äta utan du kan faktiskt äta blasten också. Ett enkelt sätt att ta vara på blasten är att göra pesto på den.
Läs merEn snabbvariant av inlagd gurka som du svänger ihop på nolltid. Ett fräscht tillbehör som passar perfekt när du vill variera hur du serverar din färska gurka.
Läs merBjud småfåglarna på hemmagjord fågelmat. Energirik och fullproppad med nyttiga fetter för att klara vintern. Dessutom är det enkelt att göra själv!
Läs merFör trädgårdsbloggaren och odlaren Sara Bäckmo har odlingssäsongen varken början eller slut. Den pågår för fullt året om och vintersäsongen är den stora bonusen. Varför begränsa odlingsåret när man kan njuta av härligheten året runt?
Läs merEn smarrig sommarrulltårta går snabbt att slänga ihop och du kan variera den i mängder efter smak och säsong.
Läs merAtt syra sina grönsaker är en gammal metod för att förlänga hållbarheten. Det är också en effektiv metod för att göra grova grönsakerna lite snällare mot magen!
Läs merSallatsblad är något som passar perfekt till tacos, både i som fyllning och som ”tacoskal”. Ett fräsch alternativ en varm sommardag.
Läs merSka dahlior toppas eller inte? Det är upp till dig! Vi förklarar vad som händer när du toppar en dahlia och ger dig tips på hur du går till väga.
Läs merTorka kryddor och njut av dem även under vintern! Att odla, skörda och torra dina egna kryddor är enkelt. Varför inte skapa din egen favoritblandning av egenodlade kryddor?
Läs merDet finns många olika sätt att ta tillvara dina egenodlade tomater på, så det behöver inte gå till spillo om du inte hinner äta upp dem under sommaren och hösten.
Läs merVilket minidrivhus som passar dig bäst beror på vad du vill odla, men framför allt på hur mycket du vill odla och vilken tid du vill lägga ner på din odling?
Läs merVissa dagar vill man att maten ska vara enkel och gå snabbt, då är detta recept på örtig morotspasta perfekt.
Läs mer