Du agerar som:
Reconnect to nature

Odlingsguider

Har du för första gången i ditt liv köpt en fröpåse fylld av sallatsfrön, eller är du på väg ut till din köksträdgård för att skörda årets första kronärtskocka? Nybörjare, glad amatör eller erfaren odlare – våra odlingsguider innehåller kunskap för alla.

Odlingsguider

Så skapar du en blomsteräng

Bidra till den biologiska mångfalden i din trädgård genom att så ytterligare en bit jord med ängsfröer.

Läs mer
Odlingsguider

Odla svampgurka

Odla den spännande svampgurkan och lär dig hur du förvandlar växtens frukter till naturliga svampar till ditt kök och badrum.

Läs mer
Odlingsguider

Odla amaryllis

Tvärtemot vad många tror är amaryllis en väldigt enkel blomma att lyckas med på egen hand, eftersom all näring den behöver finns lagrad i löken.

Läs mer
Odlingsguider

Odla basilika

Basilika är lättodlad och ger en fantastisk doft och smak. Att knipsa egenodlade basilikablad direkt på frukostmackan är en alldeles särskild känsla.

Läs mer
Odlingsguider

Odla blomsterkrasse

Blomsterkrasse är en fröjd att odla! Starkväxande och rikblommande utan att kräva särskilt mycket, vad mer kan en odlarvän önska?

Läs mer
Odlingsguider

Odla blåklint

Blåklint är något av en symbol för svensk sommar. Upptäck denna lättodlade sommarfavorit – som inte bara blommar i blått!

Läs mer
Odlingsguider

Odla chili

Odla chili är inte svårt och här förklarar vi steg för steg hur du lyckas med din chili. Det som är avgörande är att börja i tid och att placera plantorna på en varm och skyddad plats.

Läs mer
Odlingsguider

Odla dahlior

Dahlior är praktfulla skönheter som är underbara både i rabatter och buketter. Driv gärna upp knölarna inomhus för tidigare blomning.

Läs mer
Odlingsguider

Odla gurka

Odla gurka kan du göra oavsett om du har växthus eller inte. Om du förodlar gurka kan du inom några månader låta hela familjen skörda krispiga gurkor.

Läs mer
Odlingsguider

Odla kål

Kål är inte bara gott och nyttigt det är även vansinnigt vackert och bidrar med frodig grönska. Det är också en mångsidig grönsak som går fint att lagra.

Läs mer
Odlingsguider

Odla luktärter

Doften av luktärter väcker sommarkänslor hos många. Om du vill ha en tidig och riklig blomning bör du förodla dina luktärter i god tid.

Läs mer
Odlingsguider

Odla mangold

Har du inte redan odlat mangold hemma så är det dags att prova! Mangold är en av våra mest lättodlade bladgrönsaker.

Läs mer
Odlingsguider

Odla morötter

Det är inte alla grönsaker som har en egen dag – det säger en del om morotens popularitet! När du odlar egna morötter kan du välja bland en stor variation av färger och former.

Läs mer
Odlingsguider

Odla och torka eterneller

Nyplockade buketter från din egen odling är fantastiskt, men svårt att få till under vintern. Med eterneller kan du njuta av dina blommor året om!

Läs mer
Odlingsguider

Odla palettblad

Palettblad, eller Coleus, blir alltmer populär. Den snabbväxande växten med de färgstarka bladen är lätt att odla både inne och ute.

Läs mer
Odlingsguider

Odla pelargoner

Pelargonen är en klassisk krukväxt som du kan så från frö eller ta stickling av. Här guider vi dig igenom hela resan från frö till planta.

Läs mer
Odlingsguider

Odla penséer

Penséer är lättodlade, költåliga och dessutom ätbara. En näpen liten blomma som passar att odla både på balkongen och rabatten. Här ger vi våra bästa tips.

Läs mer
Odlingsguider

Odla physalis – gyllenbär och kapkrusbär

Physalisens sötsyrliga bär är insvepta i pappersliknande lyktor och är ett roligt inslag i sensommarens skörd. En av få exotiska frukter som du enkelt kan odla själv!

Läs mer
Odlingsguider

Odla pumpa

Pumpa är enkelt att odla och plantorna växer sig snabbt stora. Pumporna går utmärkt att spara till vinterns middagar, allt medan den pryder bokhyllorna i hemmet!

Läs mer
Odlingsguider

Odla salladskål

Salladskål även kallad kinesisk kål eller kinakål är krispig och god såväl färsk som tillagad. Den kan upplevas som svårodlad tills du knäckt koden, här får du tipsen för att lyckas.

Läs mer
Odlingsguider

Odla sallat

Sallat växer snabbt, är lättodlat och smakar gott – inte konstigt att det är en favorit! Bland alla tusentals sorters sallat finns en stor variation och även den vane odlaren har mycket kvar att upptäcka.

Läs mer
Odlingsguider

Odla solrosor

Solrosorna lyser upp trädgården med sin gula färgskala, ger lä åt andra plantor, skapar höjd och rumskänsla och kan bli imponerande i storlek.

Läs mer
Odlingsguider

Odla spenat

Spenat är en lättodlad bladgrönsak som är lätt att tycka om. Lämpar sig bäst att så på våren eller hösten då den annars lätt går i blom.

Läs mer
Odla squash I Odlingsguider

Odla squash – Konsten att lyckas med zucchini

Squash är en av de enklaste grönsakerna i trädgårdslandet. Squash är fantastisk att odla eftersom den växer så det knakar och ger stora skörda. Här ger vi våra bästa tips.

Läs mer
Odlingsguider

Odla ringblommor

Ringblommor ger stor glädje för liten insats och sköter sig praktiskt taget på egen hand. Med sina starka färger lyser de upp även en mulen sommardag och passar fint i sommarbuketten.

Läs mer
Odlingsguider

Odla rosenskära

Med skira blommor och ett dilliknande bladverket är rosenskäran betydligt tuffare än den ger sken av. Ett måste hos den som drömmer om ändlöst med egenodlade snittblommor i sommar!

Läs mer
Odlingsguider

Odla tagetes

Det är svårt att tänka sig en mer lättodlad sommarblomma än tagetes. Den blommar villigt nästan oberoende av var den står.

Läs mer
Odlingsguider

Odla timjan

Timjan är ett måste i örtagården! En kryddväxt som tål torka och vars blommor älskas av trädgårdens alla bin, humlor och fjärilar.

Läs mer
Odlingsguider

Odla tomat

Att odla tomater behöver inte vara särskilt svårt eller ta mycket plats. I vår tomatguide hjälper vi dig med din tomatodling från sådd till skörd.

Läs mer
Odlingsguider

Odla tulpaner

Tulpaner är fantastiska blommor för dig som gillar färg och form i din trädgård. De är dessutom lätta att odla – bara att gräva ner i jorden och vänta till våren!

Läs mer
Odlingsguider

Odla vinterportlak

Trots sin späda uppsyn, hör vinterportlak till en av vinterns tuffaste grönsaker. De hjärtformade bladen sitter på runna stjälkar och bildar en tuva på bara några centimeter.

Läs mer
Odlingsguider

Odla vitlök

Att odla vitlök är kul och enkelt. Den kräver inte mycket utrymme och du kan peta ner dem lite hipp som happ – där du har plats i trädgårdslandet helt enkelt.

Läs mer