Satsa på egenodlat och groddat till jul. Rökt lax med rädisgroddar, äpple och kapris blir väldigt gott och ett fräscht och lite syrligt inslag på julbordet.
Det är underbart att kunna njuta av mat man odlat själv även på julbordet. Och faktiskt är det något som alla kan lyckas med. På mindre än en vecka odlar du enkelt fram krispiga och peppriga groddar som du kan ha i en härlig och matig sallad eller till kött och fisk.
Vi valde att kombinera de goda rädisgroddarna med äpple, kapris och rökt lax. Både groddarna och äpplet ger rätten en fräschör som är mer än välkommen på julbordet. Testa själva!
3 dl rädisgroddar
2 pkt rökt lax
2 äpplen
1 rödlök
2 msk kapris
1 citron
0,5 dl olivolja
Salt och peppar
Börja med att skära äpple och rödlök i tunna skivor och lägg i en skål eller på ett fat. Pressa över citronsaft.
De peppriga groddarna passar tillsammans med den rökta laxen.
Lägg upp den rökta laxen i skivor på ett fat. Lägg sedan äppelskivorna och lökringarna på laxen. Strö över rädisgroddarna och kaprisen och avsluta med att salta, peppra ringla över olivolja.
Toppa med olivolja och du har ett gott, fräscht och lite syrligt inslag till vinterns alla middagar.