Du agerar som:
Reconnect to nature

Grönt julbord med Micro Leaf grönkål

12 July 2023

Det är enklare än du anar att njuta av egenodlat grönt på julbordet. Här bjuder vi på ett smarrigt recept på grönkålssallad gjort på egenodlade mikroblad som är lätta att odla inomhus och blir klara på mindre än två veckor.

Bjud in mer grönt till julbordet! Prova exempelvis en smarrig och superenkel grönkålssallad på egenodlade mikroblad av grönkål tillsammans med en smakrik yoghurt och rostade hasselnötter och solrosskott på toppen. Så Micro Leaf grönkål eller någon annan sorts mikroblad du tycker om två veckor innan julafton så har du vitaminrika och otroligt goda mikroblad till julbordet.

Ett grått odlingstråg med mikroblad av grönkål.
Grönkål är enkelt att odla som mikroblad. På vintern behöver de extra belysning för att växa riktigt bra.

Micro Leaf grönkålssallad med hasselnötter

Du behöver:

2 tråg med Micro Leaf grönkål
2 schalottenlökar
2 dl hasselnötter

Till dressingen:

1,5 dl matyoghurt
1 tsk grovkornig senap
1 tsk flytande honung
1 tsk citronsaft
flingsalt och svartpeppar

Solrosskott av Micro Leaf till garnering.

Gör så här:

Skörda trågen med Micro Leaf, grönkål. Skala och hacka schalottenlökarna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Låt svalna, hacka sedan hasselnötterna grovt.

Skål med skördade mikroblad av grönkål och dressing som hälls över.
Dressingen är smaksatt med senap för en julig smak. Välj själv hur krämig du vill ha din sallad genom att anpassa mängden.

Blanda ihop matyoghurt, senap, salt, peppar, honung och citron till dressingen. Blanda grönkålen och schalottenlöken med dressingen. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med hasselnötterna och Micro Leaf solrosskott.

Njut av ett härligt grönt julbord!

Keramikfat med grönkålsskott, matyoghurt och hackade hasselnötter.
Grönkålssalladen passar fint som tillbehör även före och efter jul.