Inlagd pumpa sätter färg på köksbordet. Gott som tillbehör till höstens middagar!
1 l urgröpta pumpakulor eller –tärningar utan skal
3 dl vatten
1 dl ättika (12 %)
3 dl strösocker
10 st nejlikor
5 st stjärnanis
Små bitar av färsk, skalad ingefära
1 kanelstång
1 vaniljstång
Oöppnad burk håller minst ett år, så länge rena burkar och redskap har använts vid tillagningen.
Välj gärna pumpor med olika färg på fruktkött så blir det extra dekorativt i burkarna.
Pumpor vill ha mycket näring men är inte särskilt svår att odla. De går utmärkt att direktså men ger frukt snabbare om de försås inomhus. De flesta sorter kan lagras i rumstemperatur långt in på vintern om de skördas när de är riktigt mogna. ’Nelson’ F1 har vackert grönvitt skal och är en ren dekoration i ditt hem!
Recept och foto: Annika Christensen