Du agerar som:

Persiljesallad – Tabbouleh

12 juli 2023

En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja! Den här superenkla rätten passar både till matlåda och till fest.

Skål med persiljesallad bredvid ett tråg med bladpersilja, citron och oliver.

4 personer som tillbehör alternativt 2 portioner som ensamrätt
Ca 20 minuter

Du behöver:

1 dl bulgur
Ca 100 g bladpersilja
1 liten rödlök
3 medelstora tomater
1 citron
1 dl olivolja
Salt och peppar
Eventuellt lite mynta och oliver

Gör så här:

Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Under tiden hackar du bladpersiljan grovt, finhackar rödlöken och delar tomaterna i småbitar. Låt gärna din färdigkokta bulgur svalna något innan du blandar den med persiljeblandningen.

Pressa citronen och blanda saften med olivolja, salt och peppar. Använd detta som en dressing och blanda i persiljesalladen. Om du vill kan du toppa med några oliver och myntablad.

Tips! Bulgur är hela vetekärnor och innehåller således gluten. Är du känslig mot vete eller gluten, kan du byta ut det mot exempelvis kokt bovete eller annat matgryn.

Ett odlingstråg med bladpersilja, tillsammans med odlingstillbehör, rödlök och citron.
En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja – gärna egenodlad.