En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja! Den här superenkla rätten passar både till matlåda och till fest.
4 personer som tillbehör alternativt 2 portioner som ensamrätt
Ca 20 minuter
1 dl bulgur
Ca 100 g bladpersilja
1 liten rödlök
3 medelstora tomater
1 citron
1 dl olivolja
Salt och peppar
Eventuellt lite mynta och oliver
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet. Under tiden hackar du bladpersiljan grovt, finhackar rödlöken och delar tomaterna i småbitar. Låt gärna din färdigkokta bulgur svalna något innan du blandar den med persiljeblandningen.
Pressa citronen och blanda saften med olivolja, salt och peppar. Använd detta som en dressing och blanda i persiljesalladen. Om du vill kan du toppa med några oliver och myntablad.
Tips! Bulgur är hela vetekärnor och innehåller således gluten. Är du känslig mot vete eller gluten, kan du byta ut det mot exempelvis kokt bovete eller annat matgryn.
En riktigt bra tabbouleh kräver mycket persilja – gärna egenodlad.