Du agerar som:

Tips och inspiration

Välkommen till våra inspirationssidor där vi vill erbjuda kunskap och inspiration som gör det egna odlandet både enklare, roligare och fyllt av gemenskap och mening. Välj en kategori i menyn och botanisera bland allt som finns att läsa, eller se närmare på artiklar som är aktuella just nu.

Odlingsguider

Odla penséer

Penséer är lättodlade, költåliga och dessutom ätbara. En näpen liten blomma som passar att odla både på balkongen och rabatten. Här ger vi våra bästa tips.

Läs mer
Odlingsguider

Odla rosenskära

Med skira blommor och ett dilliknande bladverket är rosenskäran betydligt tuffare än den ger sken av. Ett måste hos den som drömmer om ändlöst med egenodlade snittblommor i sommar!

Läs mer
Odla inomhus

Hydroponisk odling med Harvy

Med Harvy kan du odla hydroponiskt utan jord och utan förkunskaper – året om. Det är så enkelt att alla kan lyckas.

Läs mer
Odlingsguider

Odla physalis – gyllenbär och kapkrusbär

Physalisens sötsyrliga bär är insvepta i pappersliknande lyktor och är ett roligt inslag i sensommarens skörd. En av få exotiska frukter som du enkelt kan odla själv!

Läs mer

Odlingsguider

Odla tomat

Läs mer

Inspiration och reportage

Välj rätt minidrivhus

Läs mer

Odla inomhus

Varför växtbelysning?

Läs mer
Odla inomhus

Odla groddar – så här gör du

Att odla groddar är enkelt och du kan göra det året om. Här visar vi hur du ska gå till väga om du vill grodda, steg för steg.

Läs mer
Odlingsguider

Odla chili

Odla chili är inte svårt och här förklarar vi steg för steg hur du lyckas med din chili. Det som är avgörande är att börja i tid och att placera plantorna på en varm och skyddad plats.

Läs mer
Inspiration och reportage

Bygg en odlingshylla

Maximera din förodlingsyta genom att bygga en odlingshylla. Här går vi igenom steg för steg till hur du kan bygga din egen odlingshylla till dina frösådder.

Läs mer
Odla inomhus

Väck pelargonerna till liv efter vintern

Efter en lång och mörk vinter är det dags att väcka dina övervintrade pelargoner. Här ger vi tips på hur du kan göra för att väcka pelargonerna till liv igen.

Läs mer
Odlingsguider

Odla tagetes

Det är svårt att tänka sig en mer lättodlad sommarblomma än tagetes. Den blommar villigt nästan oberoende av var den står.

Läs mer
Odling och skötsel

Så i minipluggbrätte

Att odla i minipluggbrätten är enkelt och smart. Allt du behöver är ett minipluggbrätte, odlingspluggar och några frön. Vi visar dig hur du kommer igång!

Läs mer
Odlingsguider

Odla pelargoner

Pelargonen är en klassisk krukväxt som du kan så från frö eller ta stickling av. Här guider vi dig igenom hela resan från frö till planta.

Läs mer
Odling och skötsel

Vermiculite eller perlite?

Både vermiculite och perlite påminner om varandra men har lite olika egenskaper. När ska du använda dem och hur?

Läs mer