En smarrig sommarrulltårta går snabbt att slänga ihop och du kan variera den i mängder efter smak och säsong. När bärsäsongen är i gång passar det perfekt att göra med olika bär som trädgården bjuder på.
Bjud på en riktig läcker rulltårta i sommar med marinerade jordgubbar. Den är lätt att göra dessutom går den att variera i mängder med sommarens olika bär. Varför inte testa med hallon, björnbär eller blåbär. Vilken blir din favorit?
Rulltårtsbotten
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Bärfyllning
1 liter jordgubbar
2 msk flytande honung
1 lime
Grädd- och färskostfyllning
2 dl grädde
100 g färskost
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk florsocker
Så här gör du:
- Skölj och skriva jordgubbarna. Blanda jordgubbar och honung tillsammans med skalet och saften av en lime. Låt dra under tiden du gör kakan.
- Sätt ugnen på 250 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggblandningen.
- Tillsätt mjölken och rör runt till en jämn smet.
- Häll ut smeten i formen och grädda i ugnen 5–7 minuter.
- Under tiden kan du strössla ett bakplåtspapper med lite strösocker.
- Vänd kakan upp och ner på det strösslade bakplåtspappret och ta bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.
- Vispa ihop grädde och färskost med en elvisp tills det är lagom tjockt. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och rör ihop.
- Bred ut grädden över tårtan när den har svalnat.
- Sila jordgubbarna och fördela de jämnt på grädden.
- Rulla ihop tårtan och garnera efter smak.