Du agerar som:

Om Nelson Garden

Vi vill göra det enkelt för människor att odla där de bor. Genom att odla själva, om än bara i liten skala, kan vi alla tillsammans bidra till en mer hållbar framtid med friskare människor, djur och natur.

Nelson Garden är idag en av marknadens ledande aktörer inom trädgårdsnäringen. Men låt oss ta det från början! Året är 1933 i Belganet, ett litet samhälle i Blekinge, Sverige. I en kökssoffa lagrar Georg Nilsson frön som så småningom kommer att säljas. Hela familjen Nilsson är involverad. De sitter ofta tillsammans runt köksbordet och fyller frön i små påsar – rätt mängd frön i varje påse.

Läs mer

Själslig, riklig, ljuvlig

Ett liv med en trädgård handlar om mer än bara trädgårdsarbete. En trädgård som växer och frodas kan ge en tillfredsställelse som är minst lika viktig. Känslan av att se den första blomman slå ut eller ett tomatfrö gro kan ge en njutning i sig. Även stoltheten över att kunna känna, smaka och dofta på sin första skörd, att sätta blomman i en vas eller skiva tomaten till smörgåsen. Att ta hand om en trädgård kan väcka alla våra sinnen till liv och bidra till en tillvaro full av energi och livsglädje.

Odla var som helst

När man föreställer sig en trädgård tänker nog de allra flesta på en vidsträckt plats utomhus. Villatomten, en grönskande oas, en rabatt med blommor eller ett trädgårdsland egenodlade grönsaker. Men hos Nelson Garden tycker vi att en trädgård kan skapas var som helst. På lägenhetens lilla balkong, i vardagsrummet, på köksbänken eller till och med i garderoben. Vilken plats som helst där det går att plantera, ge näring och odla ett frö i jord eller vatten, tycker vi är en möjlighet att komma närmare naturen.

Hos Nelson Garden vill vi ta vårt ansvar genom att erbjuda hållbart framställda och noggrant testade produkter av hög kvalité. Vi vill också vara en källa till inspiration, ge en hjälpande hand och fungera som en pålitlig vän. Vi är fast beslutna att ge det stöd och den vägledning som behövs för att förverkliga drömmen om en odling.

Vårt ansvar

Vi blir mer och mer digitalt uppkopplade samtidigt som vi känner oss alltmer frånkopplade. Många av oss spenderar merparten av vår tid inomhus och upplever naturen genom skärmen. När vi förlorar kopplingen till naturen förlorar vi också kontakten med oss själva. Läs mer