En trädgård kan vara mer än en odling! Kanske är det en oas där du matar fåglarna om vintern eller en plats där spring och lek sätter gräsmattan på prov. Här har vi samlat tips och råd för att göra utelivet ännu lite bättre.
Mycket lek och utmanande väder sliter på din gräsmatta. Genom att stödså får du en gräsmatta som blir tätare, frodigare och står emot ogräs bättre. Så här gör du!
Läs merOlika gräsfröblandningar är valda för att ge varje gräsmatta rätt egenskaper för en viss växtplats och användningsområde. Så väljer du vilken som passar dig!
Läs merHar du problem med sniglar som förstör dina blommor och grönsaker? Här ger vi dig våra bästa tips på hur du kan motverka att mördarsniglar tar över bland dina grönsaker och blommor.
Läs merLär dig vilka blommor som är mest fjärilsvänliga och få tips på hur du skapar en oas för pollinerare. Perfekt för trädgårdsentusiaster som vill gynna biodiversiteten.
Läs merAtt slippa vattna till förbannelse och att dessutom inte behöva släpa hem dyr näring från affären är två bra argument för täckodling. Odlingsmetoden ger dessutom extra fin skörd.
Läs merHåll dig väl med nyttodjuren och få hjälp med att hålla odlingarna fria från angrepp. Vi ger dig koll på odlingens nyttodjur och tips för att få dem att trivas.
Läs merMossa kan vara både önskvärt och älskvärt men likväl också ett bekymmer för många trädgårdsägare. Här är tipsen för att förebygga och bli av med mossa.
Läs merSå dina fröer redan på hösten – då kan du få en rekordtidig skörd från ditt trädgårdsland nästa år. Vi förklarar hur du lyckas med din höstsådd!
Läs merEtt träd som beskärs regelbundet håller sig friskt och ger bättre skörd. Här ger vi dig några handfasta tips på vägen.
Läs merVarje ny planta bidrar till att vi får fler sorters växter och djur omkring oss. Hur skapar man en miljövänlig trädgård? Vi bjuder på en checklista!
Läs merLocka fåglarna till din trädgård genom att skapa en oas som passar dem. Här ger vi tips vad du kan göra i din trädgård för att göra den mer fågelvänlig.
Läs merÄr du osäker på vilka växter du ska välja? Vi har pratat med trädgårdsarkitekten Cecilia Tidstrand om hur du planerar din trädgård utifrån förutsättningar, drömmar och funktioner.
Läs merEn ny gräsmatta kan så från vår till tidig höst. Under hösten är förutsättningarna de bästa för att anlägga en gräsmatta. Den uppvärmda jorden och det fuktiga vädret gör att fröerna gror i rekordfart.
Läs merEn gräsmatta behöver näring för att kunna växa sig stark och på så sätt hålla sig bättre under torra perioder.
Läs merKallkomposten är ett utmärkt jordförbättringsmedel och kan användas i så gott som obegränsad mängd till dina odlingar. Dn trädgårds eget kretslopp!
Läs merSå här års kan vi nästan se hur det växer mitt framför våra ögon. Det är uppenbart att det går åt mycket energi för all växtkraft. Frågan som följer: när är det dags att börja gödsla?
Läs merEn bra jord är förutsättningarna för en lyckad odling. Såväl struktur som näring är sådant som du kan påverka för att odla en jord full av liv. Här ger vi dig tips på hur du får en bra jord. / Här ger vi dig tips på hur du odlar en bra jord.
Läs merDet är en härlig känsla att kunna plocka färska örter precis utanför dörren och en örtträdgård är ett lättskött och uppskattat inslag, oavsett om du odlar på balkongen eller i en trädgård. Här beskriver vi hur du, på ett enkelt sätt, skapar en kryddträdgård från grunden utifrån dina förutsättningar och önskemål.
Läs merTidigt på våren kan det vara svårt för morgonpigga pollinatörer att hitta mat. Sätt tidigblommande höstlök och gör dig vän med dina trädgårdsmedhjälpare från start!
Läs merHur, och när, man beskär på bästa sätt skiljer sig från växt till växt. Här är en snabbguide till några av de allra vanligaste kompisarna i våra svenska trädgårdar – äppelträdet och vinbärsbusken.
Läs merDen bästa näringen är den du gör själv! Småkvistar, vissna blommor och löv. Här går vi igenom steg-för-steg hur du enkelt skapar en egen kompost.
Läs merHösten är en bra tid att så ny gräsmatta på då luftfuktigheten är hög. Gräsfröna gror lättare och får mindre konkurrens från ogräs.
Läs merSätt upp en fågelholk och invänta dina nya hyresgäster, kanske flyttar det in en liten fågelfamilj redan till våren. Tänk på detta när sätter upp din holk.
Läs merDahlior klarar inte av att övervintra i jorden när det blir kallt, därför måste knölarna grävas upp på hösten och förvaras på en frostfri plats till våren när de ska ner i jorden igen.
Läs merDet finns många olika fågelmatare att välja på. Det finns matare för olika typer av mat, extra stora eller fågelmatare som skyddar småfåglarna mot faror.
Läs merNyttodjur hjälper dig att hålla undan de mindre välkomna skadedjuren. Så här skapar du en trädgård som nyttodjuren kan övervintra i.
Läs merFörbättra jorden, vårda dina verktyg och skydda dina träd och buskar. Här är tips för att få en bättre start på nästa odlingssäsong.
Läs mer