Du agerar som:

Reconnect to nature

Tips och inspiration

Välkommen till våra inspirationssidor där vi vill erbjuda kunskap och inspiration som gör det egna odlandet både enklare, roligare och fyllt av gemenskap och mening. Välj en kategori i menyn och botanisera bland allt som finns att läsa, eller se närmare på artiklar som är aktuella just nu.

Trädgård och uteliv

Välja fågelmatare

Det finns många olika fågelmatare att välja på. Det finns matare för olika typer av mat, extra stora eller fågelmatare som skyddar småfåglarna mot faror.

Läs mer

Odla inomhus

Hydroponisk odling med Harvy

Med Harvy kan du odla hydroponiskt utan jord och utan förkunskaper – året om. Det är så enkelt att alla kan lyckas.

Läs mer

Inspiration och reportage

Recept: Gör egen fågelmat

Bjud småfåglarna på hemmagjord fågelmat. Energirik och fullproppad med nyttiga fetter för att klara vintern. Dessutom är det enkelt att göra själv!

Läs mer

Odla inomhus

Odla groddar – så här gör du

Att odla groddar är enkelt och du kan göra det året om. Här visar vi hur du ska gå till väga om du vill grodda, steg för steg.

Läs mer

Odlingsguider

Odla chili

Läs mer

Odla inomhus

Varför växtbelysning?

Läs mer

Trädgård och uteliv

Välj rätt fågelmatare

Läs mer

Odlingsguider

Odla tomat

Att odla tomater behöver inte vara särskilt svårt eller ta mycket plats. I vår tomatguide hjälper vi dig med din tomatodling från sådd till skörd.

Läs mer

Odla inomhus

Groddar eller mikroblad – vilket ska jag välja?

Nyfiken på att odla groddar och skott? Här hjälper dig att välja om du ska odla groddar eller mikroblad.

Läs mer

Odlingsguider

Odla amaryllis

Tvärtemot vad många tror är amaryllis en väldigt enkel blomma att lyckas med på egen hand, eftersom all näring den behöver finns lagrad i löken.

Läs mer

Odlingsguider

Odla vitlök

Att odla vitlök är kul och enkelt. Den kräver inte mycket utrymme och du kan peta ner dem lite hipp som happ – där du har plats i trädgårdslandet helt enkelt.

Läs mer

Odla utomhus

Så i minipluggbrätte

Att odla i minipluggbrätten är enkelt och smart. Allt du behöver är ett minipluggbrätte, odlingspluggar och några frön. Vi visar dig hur du kommer igång!

Läs mer

Odlingsguider

Odla pelargoner

Pelargonen är en klassisk krukväxt som du kan så från frö eller ta stickling av. Här guider vi dig igenom hela resan från frö till planta.

Läs mer

Odlingsguider

Odla solrosor

Solrosorna lyser upp trädgården med sin gula färgskala, ger lä åt andra plantor, skapar höjd och rumskänsla och kan bli imponerande i storlek.

Läs mer

Odlingsguider

Odla tulpaner

Tulpaner är fantastiska blommor för dig som gillar färg och form i din trädgård. De är dessutom lätta att odla – bara att gräva ner i jorden och vänta till våren!

Läs mer