Du agerar som:

Reconnect to nature
  • konsument@nelsongarden.se
  • 0477 552 99

Tips och inspiration

Välkommen till våra inspirationssidor där vi vill erbjuda kunskap och inspiration som gör det egna odlandet både enklare, roligare och fyllt av gemenskap och mening. Välj en kategori i menyn och botanisera bland allt som finns att läsa, eller se närmare på artiklar som är aktuella just nu.

Odla utomhus

Gröngödsla

Gröngödsling är det enklaste sättet att gödsla jorden, minska näringsläckage, få bättre jordstruktur och minska uppkomsten av ogräs.

Läs mer

Odla utomhus

Odla perenner

Förutom spänningen med att sätta ett frö och vänta på att det gror, kan du glädjas åt att fylla dina rabatter med både många sorters perenner och flera plantor.

Läs mer

Odlingsguider

Odla kål

Kål är inte bara gott och nyttigt det är även vansinnigt vackert och bidrar med frodig grönska. Det är också en mångsidig grönsak som går fint att lagra.

Läs mer

Odlingsguider

Odla amaryllis

Tvärtemot vad många tror är amaryllis en väldigt enkel blomma att lyckas med på egen hand, eftersom all näring den behöver finns lagrad i löken.

Läs mer

Odlingsguider

Odla tulpaner

Tulpaner är fantastiska blommor för dig som gillar färg och form i din trädgård. De är dessutom lätta att odla – bara att gräva ner i jorden och vänta till våren!

Läs mer

Odlingsguider

Odla vitlök

Att odla vitlök är kul och enkelt. Den kräver inte mycket utrymme och du kan peta ner dem lite hipp som happ – där du har plats i trädgårdslandet helt enkelt.

Läs mer

Odla utomhus

Direktså på friland

Våren lämnar inga garantier och det gäller att prova sig fram med sådden. Segrar optimismen över förnuftet, behöver du vara redo med fiberduken.

Läs mer

Odla utomhus

Så på hösten

Här ger vi dig exempel på grönsaker, kryddor och andra växter som passar utmärkt att så under sensommar och höst – och ända fram till frosten kommer.

Läs mer