Du agerar som:

Odla i februari

När ljuset sakta börjar komma tillbaka i februari brukar också vårkänslorna infinna sig. Redan nu kan du börja förodla en del fröer inomhus, fröer som har lång utvecklingstid som chili, jätteverbena och kronärtskocka. För att lyckas med din förodling så här tidigt på året rekommenderar vi att du använder växtbelysning.

För att ta reda på vilken skillnad växtbelysning faktiskt gör så gjorde vi ett experiment.
Vad händer när du sår samma frö samtidigt men bara förser hälften av dem med växtbelysning? Skillnaden är väldigt tydlig! Läs mer om experimentet här.

I vårt sortiment hittar du rätt produkter för att odla välmående och starka plantor.

Läs mer

leafs_double_flipped_new.svgPrisvinnande Rootmaster

Minidrivhuset Rootmaster med dess bevattningsfunktion gör förodlingen superenkel – fyll på med vatten i tråget vid behov och låt bevattningssnöret sköta vattningen.

När rötterna efter hand letar sig ut ur pluggcellernas ventilationshål torkar rotändarna ut och nya rötter bildas högre upp. Pluggcellerna öppnas på mitten, precis som en bok, vilket gör att plantorna blir väldigt lätta att hantera.

Läs mer om Rootmaster

Odlingsguider

Odla chili

Läs mer

Odlingsguider

Odla physalis

Läs mer

leafs_double_flipped_new.svgVermiculite eller perlite?

Vermiculite och perlite är båda lätta, gryniga korn som knappt väger något alls, men även om de ser lika ut har de olika egenskaper.
Välj vermiculite när du startar dina sådder och har plantor som behöver en fuktig jord.

Välj perlite när du skolar om dina små plantor som behöver en lucker och väldränerad jord.

Eller använd dem tillsammans för att förbättra jordens struktur och egenskaper. Blanda två delar jord med en del perlite och en del vermiculite.

Lär dig mer om vermiculite och perlite här