Du agerar som:

Odla i september

I september är det dags att skörda grönsaker och att börja förbereda trädgården inför våren. Även om det kan tyckas långt borta, kommer du att vara nöjd med ditt arbete när våren kommer! Speciellt om du petat ner några lökar i jorden som blommar under våren. Det finns även flera grönsaker som man kan odla i september och sedan skörda tidigt på våren, till exempel gräslök. Dessutom kan du fortfarande så snabbväxande grönsaker som spenat i september, för att njuta av dem redan några veckor senare. Om du vill förlänga växtsäsongen är en odlingstunnel ett bra sätt att skydda dina växter från skadligt väder. Du kan också skydda frön och växter från frost med en fiberduk.

En annan sak du kan göra i trädgården i september är att beskära dina växter, som träd och buskar. Genom att beskära och ta bort döda grenar stimulerar du tillväxten och får en jämnare skörd.

Läs mer

leafs_double_new.svgSå gräs på hösten

Föreställ dig att gå runt barfota på en mjuk gräsmatta nästa vår och sommar... Låter det inte fantastiskt? Hösten är den perfekta tiden att anlägga en gräsmatta eller se över din slitna gräsmatta, tack vare det svala och lite fuktiga vädret.

Vi erbjuder olika typer av gräsfröer, anpassade efter olika förutsättningar. Till exempel har vi speciella gräsfröer för slänt, skuggiga platser och änggräs som är en mix av både gräs och blommor. Vi har även gräs som är snabbväxande och gräsfröer som hjälper dig att reparera delar av en gräsmatta. Om du aldrig har sått gräs förut behöver du inte oroa dig. Vi har skapat en guide som tar dig igenom stegen som behövs för att lyckas!