Du agerar som:

Odla i juli

Njut, rensa och så nytt – juli är månaden som rymmer allt som hör odling till. Nu finns det en hel del som du kan börja skörda bland blommor, kryddor och grönsaker. Mot slutet av månaden kanske du kan plocka en solmogen tomat?

I juli månad finns det mycket du kan så nytt av, exempelvis rädisor, kryddväxter, sallat, morötter och kålväxter. Passa på att fylla på om du får tomma utrymmen i landet eller rabatten. Det går bra att direktså om du inte har färdiga småplantor att plantera. Glöm inte bort att hålla sådden fuktig.

Det är också bra att rensa en del. Många av dina plantor mår bra av att gallras eller att du rensar bort ogräs runt om kring dem. Då slipper dina plantor dela med sig av vatten och näring. Så här tidigt på säsongen kan det växa riktigt fort om dina plantor får gott om vatten och värme. Nyp av vissna blommor, slingerväxter som sticker iväg och ogräs lite pö om pö när du ändå är ute och njuter av din odling.

Det bästa med juli är nog ändå att det nu finns en hel del att skörda och njuta av. Finns det något godare än solmogna tomater eller nyskördade sockerärtor?

Läs mer

leafs_double_new.svgOgrässkydd i kokosfiber

Ogräs? Nej tack! Håll området runt träd och buskar fritt från ogräs med denna runda ogrässkydds-matta, gjord av kokosfibrer. Denna matta förhindrar inte bara ogräs, den bevarar också fukten i jorden. Snittet mot hålet i mitten gör den lätt att placera runt träd och buskar. Denna ogräsbekämpningsmatta är gjord av naturmaterial som bryts ned långsamt men gradvis. Mattan kan täckas med bark för att göra den mindre synlig.