Du agerar som:
Home

Pallkrage

Ett enkelt sätt att börja odla är att sätta upp en pallkrage på din balkong eller i din trädgård. Vissa grönsaker, kryddor och blommor behöver endast en enkel pallkrage och andra kräver dubbla pallkragar beroende på hur djup jord de vill växa i och om det är grönsaker som växer ovanför eller under jorden.

Här hittar du allt du kan behöva till din pallkragsodling. Du kan odla på höjden med hjälp av ett växtstöd. Det finns även smidiga nät som är anpassade för pallkragar som du kan trä på, även nät som är anpassade till pallkragebågar om nätet behöver komma upp en bit.

Läs mer

11 Produkter

leafs_double_new.svgKom i gång med din pallkrageodling!

Har du odlat i pallkrage tidigare eller har du precis inskaffat dina första pallkragar? Att odla i pallkrage är ett smidigt sätt att odla på och här kommer några goda råd för dig som vill komma i gång!

1. Pallkragar är smidiga att placera på varandra, så börja med att bygga ihop pallkragarna till önskad höjd. Har du din odling i trädgården kan du ställa den direkt på marken. Står den däremot på en terrass eller balkong är det bra att lägga ett pallkragsunderlägg först för att skydda golvet.
2. Genom att använda en barkduk på insidan förlänger du pallkragens livslängd.
3. I botten av pallkragen kan du gärna lägga grövre kvistar och organiskt material till exempel löv, kompost, gödsel och annat trädgårdsavfall. Detta kommer ge syre och struktur i din pallkrage som bidrar till ett ökat mikroliv och ger näring till dina plantor.
4. Fyll upp med näringsrik planteringsjord.