Produkter

Frö / Micro Leaf

Odla goda och nyttiga skott

Micro Leaf är små, spröda och mycket näringsrika skott och blad som kan odlas inomhus året om. Ungefär 2-4 veckor efter sådd är skotten ca 5–10 cm långa och klara att ätas. Bladen är läckra inte bara på salladen och smörgåsen utan även som tillbehör till varma rätter eller i en smoothie. Vissa av dem, exempelvis salladskrasse och bladrädisa, har en pepprig smak med mycket karaktär. Andra sorter, exempelvis bondböna och ärta, har en nötig och mild ärtsmak. Vilken blir din favorit?

Locket till Micro Leaf 1- och 3-box fungerar som ett minidrivhus, vilket ger dina sådder en bra start. Odlingsboxarna har dessutom dräneringshål som gör det enkelt att hålla odlingen lagom fuktig.

Vill du kunna skörda mycket så är det en god idé att ha flera boxar eller krukor på gång samtidig. I Micro Leaf 3-box kan du välja om du vill så samma sort vid tre tillfällen för att alltid ha någonting att skörda, eller så tre olika favoriter för att alltid kunna välja den smak som passar bäst för dagen.

Med Micro Leaf kan du snabbt och enkelt odla fram vitaminspäckade godsaker på fönsterbrädan mitt i vintern!

Så här odlar du Micro Leaf, steg för steg.

På vintern räcker inte dagsljuset till och din Micro Leaf-odling mår bäst med extra belysning. Här kan du se all växtbelysning.

Filtrera