Du agerar som:
Home / Hydroponisk odling

Fröer till hydroponisk odling

Den hydroponiska odlingen är en smidig lösning för hemmaodlaren med lite tid och lite utrymme för sin odling. Har du däremot intresse, tid och plats så går det i princip att odla vad som helst utan jord. Vissa sorter är dock enklare att lyckas med.

Snabbväxande bladgrönsaker och kryddor passar särskilt bra i hydroponisk odling och har en relativt snabb utveckling. Även lågväxande tomater och chili som tar mindre plats fungerar också bra.

Här hittar du fröer som är speciellt framtagna till att odla i vatten. Dessutom kommer du bli förvånad över hur mycket som egentligen går att odla utan jord.

Läs mer

Vår odlingsexpert Veronikas bästa tips

Experten tipsar

Mitt bästa tips för att lyckas med odling i Harvy är att placera den ljust. Under sommarhalvåret står min odling i ett fönster som vetter mot söder, och från september till mars använder jag växtbelysning. En ljuskälla är avgörande för att få starka, välmående plantor som ger riklig skörd. Med en hängare med sugproppar kan du justera höjden allt eftersom plantorna växer. En bra regel är att ha belysningen ungefär 10 cm över plantorna. Precis som för oss människor behöver växterna vila på natten, därför stänger jag av lampan på natten för att ge växterna cirka åtta timmars vila. Om du vill göra det extra enkelt för dig själv kan du använda en timer för belysningen. När jag sår sallat och kryddor brukar jag så cirka tre frön i varje odlingsplugg. Att kunna skörda stora, färska blad av sallat och kryddväxter året runt är verkligen fantastiskt.

Hydroponik - odla i vatten

Alla som vill, ska kunna odla hemma. Till dig som gillar färska kryddor och annat bladgrönt. Du som älskar när det gror och spirar, men tycker att du saknar kunskap, tid eller utrymme. Med Harvy kan du odla hydroponiskt utan jord och utan förkunskaper – året om. Det är så enkelt att alla kan lyckas. Vi gör det här för att fler ska få uppleva hur gott det är med egenodlat och hur nyttigt det känns att veta vad du äter. Tänk att odla något själv, som dessutom går att äta. Är du med?Läs mer