Du agerar som:

Reconnect to nature
  • konsument@nelsongarden.se
  • 0477 552 99

Odla i pallkrage

06 July 2021

Allt blir enklare när du odlar i pallkrage! Det är enkelt att rensa ogräs, det är enkelt att ha koll på ohyran, det är enkelt och smidigt att täcka odlingarna med fiberduk och dessutom värms jorden upp snabbare om våren.

Gör så här: Odla i pallkrage

imageu0b119.png

1. Se till att ytan där köksträdgården ska ligga är plan. Rensa bort uppstickande stenar, grenar och annat skräp. Täck den tilltänkta odlingsplatsen med marktäckväv.

image7lkrv.png

2. Placera ut pallkragarna, minst två i höjd, gärna tre till grönsaker med djupa rotsystem, till exempel rotfrukter så som morötter och palsternacka.

3. Fyll på pallkragen med jord, nästan ända upp till kanten. Får du tag på hästgödsel är det bra att fylla till hälften med detta och resterande del med jord. Om gödseln inte är brunnen kommer den i början av säsongen ge värme till odlingen, vilket är ett stort plus eftersom växterna gärna har det lite varmt om fötterna men något svalare om huvudet. Dessutom dör ogräsfrön när gödseln brinner.image7hle.png

4. I gångarna mellan pallkragarna kan du välja att täcka markduken med täckbark, grus eller trädgårdsplattor – allt efter smak och ekonomi.

imagelrebp.png

5. Sen är det bara att börja odla!

TEXT OCH FOTO: Anna Forslund