Du agerar som:
Reconnect to nature

Koreansk zucchinipannkaka

24 February 2022

Under sensommaren när zucchiniöverskottet brukar nå sin kulmen i trädgården är det perfekt att ha många zucchinirätter på sin repertoar. Den här koreanska pannkaksrätten är klar på nolltid och är en perfekt sommarlunch när man inte vill stå i köket nån längre tid men samtidigt njuta av den hemodlade skörden. Missa inte den goda dippsåsen till – den gör rätten! 

Nelson_Garden_Zucchini-pancake_Image_1.jpg

Koreansk zucchinipannkaka | 2 pannkakor

300 g zucchini

1 gul lök

1 dl vetemjöl

½ dl majsstärkelse

2 tsk bakpulver

1 tsk milt salt, t.ex. havs- eller himalayasalt

rapsolja till stekning

Dippsås

½ dl japansk soja

1 msk citronsaft

2 tsk sesamolja

1-2 vitlöksklyftor

½ chili eller efter smak

1 liten schalottenlök

Riv zucchinin på grova sidan av ett rivjärn. Skala och strimla löken fint. Lägg zucchini och lök i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Rör samman med t.ex. en träslev så allt fördelas väl.

Hetta upp ganska rikligt med olja i en stekpanna och stjälp i hälften av smeten. Bred ut smeten med en sked så den fyller ut stekpannan jämnt. Stek några minuter på varje sida eller tills den fått fin färg. Hjälp till och lossa med stekspaden om pannkakan fastnat i pannan och vänd antingen med hjälp av en stor tallrik eller flippa med stekspaden. Repetera med resten av smeten.

Klipp pannkakan i små tårtbitar och ät med dippsåsen.

Sås

Finhacka vitlök, chili och schalottenlök och lägg i en liten skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om.

(På bilden är pannkakan även toppad med sesamfrö och strimlad salladslök)