Du agerar som:
Reconnect to nature
Home / Frö / Kryddväxter
Bladdill

Bladdill

'Teddy'

Artikelnummer: 90273
Kompakt sort av bladdill. Fin att odla utomhus eller i krukor inne. För jämn tillgång av bladdill bör sådd ske med några veckors mellanrum. Förgyll färskpotatisen eller smaksätt fisk- och skaldjurssoppan. Byt växtplats varje år.
Du hittar våra produkter i trädgårdsfackhandeln och dagligvarubutiker.

Vår – Spring
Så flera frön i små kluster eller tätt i rader, direkt på växtplatsen eller i små krukor för utplantering senare under våren. Dill tycker om gödslad jord. Skörda genom att klippa ner plantorna, de växer upp och ger skörd ännu en gång.

Sommar – Summer
Så flera frön i små kluster eller tätt i rader, direkt på växtplatsen eller i små krukor för utplantering senare under sommaren. Dill tycker om gödslad jord. Skörda genom att klippa ner plantorna, de växer upp och ger skörd ännu en gång.

Höst – Autumn
Så flera frön tätt direkt på växtplatsen. Täck med fiberduk för skörd sent på hösten. Dill tycker om gödslad jord. Skörda genom att klippa ner plantorna, de växer upp och ger skörd ännu en gång. Går också att så i krukor inomhus. Behöver växtbelysning.

Vinter – Winter
Så inne i krukor för plock av blad under vintern. Behöver växtbelysning. Går också bra att kallså, görs med fördel i kruka. Gror då på våren.
Räcker till
3-4 m
EAN
7312600902732
Växtläge
Sol
Plantavstånd
1 cm
Radavstånd
30-50 cm
Sådjup
0,5 cm
Direktsådd
april - augusti
Skördetid
april - oktober

Har du provat vår nya fröpåse?

Med våra nya fröpåsar vill vi öppna upp för fler sätt att odla. Vi vill desutom göra den mer intuitiv och enkel att ta till sig. 

Fördjupad information om hur du sår finns här på produktsidan som du hittar via QR-koden på påsen.

Vad tycker du? Dela gärna med dig av din feedback här.

Sowalong-icon.png