Du agerar som:
Reconnect to nature
  • item.textnelsongarden
Om Nelson Garden
Hem / Lök och knöl

Vitlök

De allra flesta vitlökssorterna planterar du på senhösten i oktober eller november och skördar tidigt på våren.

Det roliga med att odla egen vitlök är att du får chansen att själv välja och prova olika sorter. Mustig, saftig, het, mild, fyllig – för vitlöksälskaren finns det flera delikata sorter med olika smakegenskaper.

Vissa sorter blir färdiga tidigare än andra och vissa ger större klyftor. En del sorter har bra lagringsförmåga medan andra sorter inte kan lagras så länge. Var därför uppmärksam och läs på etiketten innan du sticker spaden i jorden!

Läs mer

11 Produkter

Visar 11 produkter av 11

Kvalitetsproblem vitlök

Som en försiktighetsåtgärd har vi tagit tillbaka all vitlök från butik. Bakgrunden är att vi har funnit fusariumsvamp och kvalster i några av sorterna. Efter kontakt med Jordbruksverket kan vi konstatera att skadeangriparna bedöms som relativt vanligt förekommande på lök och räknas inte som karantänskadegörare. Likväl ser vi det som en kvalitetsbrist som kan påverka lökens avkastning och har därför valt att ta vitlöken ur handeln.

Har du köpt vitlök kan du returnera den till inköpsstället, oavsett om löken har synliga skador eller inte. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss på konsument@nelsongarden.com.

Läs mer här