MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)
Reconnect to nature
  • item.textnelsongarden
Om Nelson Garden
Hem / Tips och inspiration / Inspiration och reportage

Pressgurka med persilja

12 July 2022

En snabbvariant av inlagd gurka som du svänger ihop på nolltid. Ett superfräscht tillbehör som passar perfekt när du vill variera hur du serverar din färska gurka. Detta recept är dessutom den ultimata räddningen för en gurka som tappat lite av sin spänst!

Nelson_Garden_ Swedish pressed cucumber salad_Image2.jpg

Du behöver:

1 gurka av slanggurketyp
salt

Till ättikslagen:

2 msk 12 % ättikssprit
1 dl vatten
2 msk socker
Hackad persilja efter smak, ungefär 2–4 msk

Gör så här:

Skiva gurkan tunt med osthyvel eller mandolin. Lägg gurkskivorna i en skål. Strö över salt och lägg ett fat över gurkan med en tyngd ovanpå fatet. Det här hjälper till att pressa ut vätskan ur gurkan. Efter ungefär 30 minuter kan du hälla av vattnet.

Under tiden som din gurka pressas kan du göra ättikslagen. Blanda ingredienserna till lagen och rör tills sockret har löst sig. Häll denna över dina gurkskivor och låt vila ungefär en timme innan servering.

Tips! Prova att variera med din favoritkrydda! Varför inte dill till sommarbuffén eller basilika till din grekiska sallad? Du kan också ge din pressgurka lite sting med hjälp av chili eller svartpeppar.

Nelson_Garden_ Swedish pressed cucumber salad_Image1.jpg
Den krusbladig persilja är enkel att odla inomhus. Foto: Annika Christensen