Du agerar som:
Reconnect to nature
Home / Frö / Blomfröer
Praktvädd

Praktvädd

'Summer fruits'

Artikelnummer: 95907
Lättodlad och vacker blomma. Ett måste i sommarens buketter. Blommornas doft attraherar humlor, bin och fjärilar. Kan behöva stöd. Klipp bort vissna blommor efter hand eller torka fröställningen till eternell. Tålig blomma som klarar höstens första frostnätter.
Du hittar våra produkter i trädgårdsfackhandeln och dagligvarubutiker.

Praktvädd 'Summer Fruits' är en ettårig sommarblomma med mycket goda odlingsegenskaper. För den som söker en högväxande och lättodlad blomma som dessutom är fin i både bukett och rabatt är praktvädd helt rätt val. Fröställningen kan även torkas till eternell vilket gör att du kan njuta av blommorna extra länge. Blommorna varierar i olika färger och doften attraherar humlor, bin och fjärilar. Sorten blir drygt en meter hög och kan behöva stöd på utsatta odlingsplatser. Vissna blommor klipps bort efterhand för en mer ihållande blomning.

Växten är tålig och blommar från högsommaren och ända till hösten, den brukar till och med klara de första frostnätterna väl. Praktvädd är både lättodlad och anspråkslös men trivs bäst i soliga lägen där jorden är näringsrik och väldränerad. Fröna direktsås under sen vår eller försommaren eller förodlas för tidigare blomning.
Latinskt namn
Scabiosa atropurpurea
Plantans höjd
90 cm
Livslängd
1-årig
Kännetecken
Pollinatörer
Såmetod
Förodling/direktsådd
Färg
Rosa
Räcker till
20 plantor
EAN
7312600959071
Växtläge
Sol
Plantavstånd
20 cm
Radavstånd
20 cm
Sådjup
1 cm
Förodling
april - april
Direktsådd
maj - maj
Skördetid
juli - september
Sås glest på fuktig såjord. Täck fröna med jord. Håll sådden fuktig tills groning har skett genom att täcka med plast eller ställa i minidrivhus.. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Därefter ställs plantorna ljust och svalt. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över.
Så direkt på växtplatsen. Vattna såytan före sådd och håll sådden fuktig tills fröna har grott. Täck gärna med fiberduk för att skydda sådden.