Du agerar som:
Home / Hydroponisk odling

Tillbehör för hydroponisk odling

Hydroponisk odling gör det möjligt att förlänga odlingssäsongen. Det är dessutom enkelt. Med rätt tillbehör till ditt odlingssystem kan du få tillgång till färska kryddor och bladgrönsaker året om. Du behöver inte förnya jorden, din odling växer snabbare och du kan odla mer på mindre yta. I och med att växterna får näring direkt i vattnet, och inte behöver lägga energi på att leta näring i jorden, blir plantorna större. En hydroponisk odling är helt enkelt ett bra, roligt och enkelt sätt att odla mer. Här finns de perfekta hjälpmedlen för att du ska lyckas. Du hittar både boxar i olika storlekar som du kan odla dina groddar och microleaf i samt pluggkorgar som går att återanvända. Vi har även till exempel färdigpreparerade fröpluggar och olika typer av näring för din hydroponiska odling.

Läs mer

Vår odlingsexpert Veronikas bästa tips

Experten tipsar

Mitt bästa tips för att lyckas med odling i Harvy är att placera den ljust. Under sommarhalvåret står min odling i ett fönster som vetter mot söder, och från september till mars använder jag växtbelysning. En ljuskälla är avgörande för att få starka, välmående plantor som ger riklig skörd. Med en hängare med sugproppar kan du justera höjden allt eftersom plantorna växer. En bra regel är att ha belysningen ungefär 10 cm över plantorna. Precis som för oss människor behöver växterna vila på natten, därför stänger jag av lampan på natten för att ge växterna cirka åtta timmars vila. Om du vill göra det extra enkelt för dig själv kan du använda en timer för belysningen. När jag sår sallat och kryddor brukar jag så cirka tre frön i varje odlingsplugg. Att kunna skörda stora, färska blad av sallat och kryddväxter året runt är verkligen fantastiskt.

Hydroponik - odla i vatten

Alla som vill, ska kunna odla hemma. Till dig som gillar färska kryddor och annat bladgrönt. Du som älskar när det gror och spirar, men tycker att du saknar kunskap, tid eller utrymme. Med Harvy kan du odla hydroponiskt utan jord och utan förkunskaper – året om. Det är så enkelt att alla kan lyckas. Vi gör det här för att fler ska få uppleva hur gott det är med egenodlat och hur nyttigt det känns att veta vad du äter. Tänk att odla något själv, som dessutom går att äta. Är du med?Läs mer