Du agerar som:

Taco i isbergsskal

02 maj 2022

Sallatsblad är något som passar perfekt till tacos, både i som fyllning och som ”tacoskal”. Ett fräsch alternativ en varm sommardag.  

Tänk att man kan odla egna tacobröd! Att äta sin tacofyllning insvept i isbergssallat ger en superkrispig och fräsch känsla till rätten och dessutom är den ju också ett naturligt glutenfritt alternativ till tortillabröden. Gillar du inte bönor kan du i stället ersätta dessa med kokta linser eller 300 g valfri vegofärs, använder du färs låter du den steka med från början.

Nelson_Garden_Taco lettuce wraps_Image1.jpg

Taco i isbergsskal | 2 portioner

2 gula lökar

1 röd paprika

1 msk paprikapulver

1 tsk spiskummin

färsk chili eller cayennepeppar efter smak

2 dl majskorn

1 dl tomatpuré

2 tetror avrunna bönor, t.ex. kidney eller svarta

1 dl finhackad bladpersilja

rapsolja att steka i

salt och svartpeppar

Till servering: blad av isbergssallat, tunt skivad schalottenlök, 1 dl havrebaserad cream fraiche blandad med 2 tsk sambal oelek

Skala och strimla löken fint, skär paprikan i bitar. Fräs lök och paprika i olja med salt och svartpeppar tills löken mjuknat och fått fin färg. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och chili eller cayennepeppar och fräs någon minut. Tillsätt majsen och fräs ytterligare några minuter. Klicka i tomatpurén, rör om och fräs 2–3 minuter. Tillsätt bönorna och låt de värmas under några minuter. Smaka av och efterkrydda eventuellt. Ta från värmen och rör i persilja.

Klicka lite av fyllningen i ett blad isbergssallat, toppa med schalottenlök och fraiche.