Du agerar som:
Reconnect to nature

Bind en spiralbukett

20 June 2022

Nu är binda-bukett-säsongen i gång! Något som vi har längtat efter sedan vi sådde våra allra första blomfröer i våras. Tänk att kunna binda ihop buketter i spiral, vilken dröm! En spiralbunden bukett kräver lite övning men som allt annat är det lätt sen när tekniken sitter.

När vi köper våra buketter hos en florist har de oftast bundit ihop buketten med en teknik som kallas spiralbindning, något som kan kräva lite övning innan det sitter. Med denna teknik är det lätt att lägga till en blomma där det fattas eller ta bort och flytta om det blir för mycket. Här har vi samlat tips för att hjälpa dig att lyckas.

Så här gör du:

1. Börja med att lägga fram de blommor och kvistar som du har tänkt att använda i din bukett.

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_6.jpg

2. Ta bort de nedersta bladen på stjälkarna.

3. Placera en stjälk i handen och lägg den andra tvärs över så att det bildas ett kors. Håll ihop blommorna mellan pekfinger och tumme. Ta en tredje stjälk och lägg i samma vinkel som den första blomman.  

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_7.jpg

4. Fortsätt att fylla på blommor, kvistar och gräs åt samma håll hela tiden samtidigt som du snurrar buketten.

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_8.jpg

5. Fortsätt att fylla buketten tills du blir nöjd, ta en titt på buketten då och då för att se hur den blir. Flytta på eventuella blommor eller stick ner ett strå där det saknas.  

6. Där du håller buketten är midjan, här kan du binda ihop buketten med ett vackert bast- eller juteband. Snurra runt ett par varv och dra åt. 

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_5.jpg

7. Jämna till stjälkarna med en vass sekatör eller sax.

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_1.jpg

Tips!

Flytta över blommorna i handen om det blir för mycket att hålla mellan fingrarna. Försök att slappna av i handen då blir det lättare. 

Plocka gärna blommorna på morgonen när stjälkarna fortfarande är saftspända, näst bästa alternativet är att plocka på kvällen. Använd en ren sekatör och sätt stjälkarna i vatten så att de inte hinner börja sloka.

Låt gärna blommorna stå och dra i vatten på en sval plats innan du börjar sätta ihop din bukett. 

Blanda in lite olika gröna inslag i buketten, det kan vara gräs från vägkanten, hallonkvistar eller andra blad från trädgården.  

Välj ut några ståtliga blommor med lite extra karaktär som kommer spela huvudnumret i din bukett

Nu är det bara att sätta igång att öva! Lycka till!

Nelson_Garden_Tying a spiral bouquet_image_3.jpg