Du agerar som:

Annas chilifudge

12 juli 2022

Chokladfudge kan smaksättas med nötter, kondenserad mjölk, vanilj, rocky road, ja faktiskt på otaliga sätt så varför inte testa att smaksätta den med chili? Den mustiga chokladen tillsammans med chilins hetta är som gjorda för varandra. 

Med sin mustiga chokladsmak och ett sting av chili är den här fudgen en perfekt munsbit till kaffet i juletider. Receptet kommer från vår hortonom och fröexpert Anna Lindeqvist. Hon tipsar även om chilisorten ’Hot Lemon’ som har en lätt smak av citron, men givetvis kan du använda den chilisort du har tillgänglig.

Ingedienser

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
Torkad chili, exempelvis av sorten ’Hot Lemon’
150 g choklad
50 g smör
1 msk honung

Så här gör du

Koka ihop grädde, socker och sirap till 120 grader. Låt din torkade chili koka med i fudge, men smaka av då och då för att kontrollera så att det inte blir för starkt. Du väljer själv hur het du vill att fudge ska bli!

När smeten nått 120 grader, stäng av plattan och rör ner chokladen, smöret och honungen. Anna använde en choklad med hög kakaohalt, och tipsar om att det även finns choklad som redan ör smaksatt med chili för den som önskar ännu mer chilismak.

Häll upp smeten i en form som är cirka 15×20 cm. Strö över chilisalt eller bara flingsalt. Skär upp i skivor, lägg i en burk och julpresenten är fixad!

Nelson_Garden_ Annas chili fudge_Image2.jpg

För alla

Vi provade att göra receptet på kokosgrädde, kokosolja och mjölkfri choklad. Den blev kanske något lösare, men det fungerade fint!

Allt du behöver för att odla chiliVisa alla förodlingsartiklar