Du agerar som:

Odla i mars

Äntligen börjar ljuset komma tillbaka på riktigt och dagarna blir allt längre. De första vårvinterblommorna tittar fram i vissa delar av landet och det är härligt att njuta av dem både i rabatten och i små vaser inomhus. Det är också nu det är dags att njuta av utefika i vårsolen – även om det är lite kyligt om ryggen – och att sätta igång med tomatodlingen.

Njut av egenodlade blad och groddar. Groddar blir klara på bara några dagar och odlar du Micro Leaf har du små, extremt nyttiga bladgrönsaker efter bara 2–3 veckor.

Drömmer du om en snittblomsodling där du kan plocka ljuvliga buketter i sommar är det också dags att börja förodla många av sommarblommorna som lämpar sig för snitt.

Redan i mars kan du börja så dina första bladgrönsaker. Förodla dem i omgångar, med några veckors mellanrum, i ett flexibelt minidrivhus så har du mer och fler grönsaker att njuta av under hela sommaren – utan att du för den skull behöver använda mer än ditt vanliga lilla trädgårdsland eller pallkrage.

Hitta en ny favorit att odla i år bland våra 552 frösorter.

Läs mer

 

Välj rätt minidrivhus till dina sådder

Odla upp många plantor på liten yta med ett minidrivhus! Att låta fröerna gro och växa upp i en lite mindre mängd jord, med jämn fuktighet och i ett bra ljus bäddar för en lyckad odling. Dina sådder växer som bäst när de får lagom mycket värme, vatten, ljus och luft. Med ett minidrivhus är det enkelt att ge dina fröer en bra start. 

Vilket minidrivhus som passar dig bäst, beror lite på vad du vill odla, men framför allt på hur mycket du vill odla och vilken tid du vill lägga ner på din odling.

Läs mer om minidrivhus

Odlingsguider

Odla tomat

Läs mer

Odla inomhus

Odla groddar

Läs mer

Odla inomhus

Groddar eller mikroblad?

Läs mer

leafs_double_flipped_new.svgPrisvinnande Rootmaster

Minidrivhuset Rootmaster med dess bevattningsfunktion gör förodlingen superenkel – fyll på med vatten i tråget vid behov och låt bevattningssnöret sköta vattningen.

När rötterna efter hand letar sig ut ur pluggcellernas ventilationshål torkar rotändarna ut och nya rötter bildas högre upp. Pluggcellerna öppnas på mitten, precis som en bok, vilket gör att plantorna blir väldigt lätta att hantera.

Läs mer om Rootmaster

Odling och skötsel

Vermiculite eller perlite?

Läs mer

Odlingsguider

Odla luktärter

Läs mer

Odlingsguider

Odla palettblad

Läs mer