Nelson Garden Fröpåseguide

På den hjälpsamma fröpåsen från Nelson Garden hittar du enkelt den viktigaste informationen direkt på framsidan!

På fröpåsens framsida finns den viktigaste informationen. Mer detaljerad och fördjupad information hittar du på påsens baksida.

1. Latinskt namn
2. Sortnamn
3. Artikelnummer
4. Prisgrupp med siffra
5. Tilläggsmärke som visar att blomman doftar
6. Höjd i centimer 
7. Förodlas och/eller direktsås
8. Plusmärken som t ex berättar om sorten passar för utomhusodling eller är en klätterväxt
9. Guidemärken som t ex berättar om storlek, styrka och sötma
10. Namn
11. Utförlig information
12. Plant- och radavstånd, samt sådjup
13. Hur mycket fröna räcker till, t ex antal plantor eller meter
14. Kalender som visar tider för förodling och direktsådd samt blomning eller skörd
 

Guidemärken berättar om blommors och grönsakers storlek. De berättar även om chilifrukters styrka och morötters sötma. Röd märkning till blommor, grön till grönsaker och orange till kryddor.

Plusmärken lägger till de mer specifika egenskaperna. Kanske tomaten passar för utomhusodling, eller kanske växten är en klätterväxt.


Tilläggsmärken visar t ex om fröerna ska förodlas eller direktsås, om de är väldoftande eller kanske ekologiska.

Gröna eller vita påsar – vad är skillnaden?

Kanske har du sett fröpåsar från oss i olika färger. Vad är skillnaden?

Jo, de gröna fröpåsarna består av många olika sorters fröer av grönsaker, kryddor och blommor. Här finns dels de mest populära sorterna, men även de lite mer ovanliga och exklusiva sorterna – alltså något som tilltalar alla odlare, från den glada amatören till den inbitne trädgårdsentusiasten. De innehåller dessutom en lite större mängd frö och passar den som vill odla mycket. Du hittar de gröna påsarna i trädgårdsbutiker och via våra återförsäljares webbutiker.

De vita fröpåsarna utgår från de mest populära grönsakerna men innehåller också ett stort antal kryddor och blommor. De vita fröpåsarna kan du köpa i dagligvarubutiker och hos många av de byggmarknader som har trädgårdsprodukter i sitt sortiment. Du kan även hitta dem i våra återförsäljares webbutiker.

I både de gröna och vita fröpåsara finns ett stort urval av ekologiskt odlade fröer. Påsar har guidemärken och välskrivna såinstruktioner för att hjälpa dig att lyckas med din odling!