Produkter

Lök

Att odla blomsterlök innebär minimal insats med maximal utdelning. Allt du behöver är några lökar och lite jord att plantera dem i – kanske i en kruka på balkongen eller i rabatten utanför köksfönstret? Därefter är det bara att invänta blomsterprakten! Njut av snödroppar, krokus, tulpaner, narcisser och allium på våren och av liljor, gladioler och dahlior på sommaren och under hela hösten. Vintertid kan du förlänga blomsterprakten inomhus med amaryllis, hyacinter och tazetter. Mångfald i dubbel bemärkelse är blomsterlökens signum!

Många av de vårblommande lökarna återkommer år efter år och de som blommar under sommaren och hösten kan antingen stå kvar eller grävas upp för vinterförvaring. På dinodlarvän.se hittar du gott om tips på hur du maximerar din blomsterlöksodling! Missa inte heller att läsa mer om vårt samarbete med Johanna och John Huiberts, odlarna som sedan 2013 odlar blomsterlök i samarbete med naturen. Bland vår ekologiska blomsterlök hittar du blommor i klassiska färger som passar hos de flesta odlare.

Sättlök är ytterligare en lyx som sätter guldkant på tillvaron. I vårt sortiment av sättlök finner du rödlök, gul lök, schalottenlök, silverlök och vitlök. För de lökar som är extra känsliga för köldknäppar i början av säsongen har vi dessutom värmebehandlade lökar. Du kan plantera sättlök både på hösten och på våren – välj den tidpunkt som passar dig bäst.