Du agerar som:
Reconnect to nature
  • item.textnelsongarden
Om Nelson Garden
Hem / Om Nelson Garden

Vilka vi är

29 June 2021

Vår historia

Vårt arv sträcker sig hela vägen tillbaka till år 1933 då familjen Nilsson paketerade och sålde fröer från sitt kök i den lilla byn Belganet i Blekinge. Idag, nästan 90 år senare, är Nelson Garden ett ledande företag inom trädgårdsbranschen i Norden och erbjuder ett brett urval av fröer, jord, lökar och andra produkter för både inomhus- och utomhusodling. Vi är ett dotterbolag till Felleskjøpet och har runt 130 anställda i Norden, med huvudkontor i Tingsryd och i norska Berganmoen. Nelson Garden fortsätter att växa och vi finns numera även i Tyskland och Polen.

Själslig, riklig, ljuvlig

Ett liv med en trädgård handlar om mer än bara trädgårdsarbete. En trädgård som växer och frodas kan ge en tillfredsställelse som är minst lika viktig. Känslan av att se den första blomman slå ut eller ett tomatfrö gro kan ge en njutning i sig. Även stoltheten över att kunna känna, smaka och dofta på sin första skörd, att sätta blomman i en vas eller skiva tomaten till smörgåsen. Att ta hand om en trädgård kan väcka alla våra sinnen till liv och bidra till en tillvaro full av energi och livsglädje.

Odla var som helst

När man föreställer sig en trädgård tänker nog de allra flesta på en vidsträckt plats utomhus. Villatomten, en grönskande oas, en rabatt med blommor eller ett trädgårdsland egenodlade grönsaker. Men hos Nelson Garden tycker vi att en trädgård kan skapas var som helst. På lägenhetens lilla balkong, i vardagsrummet, på köksbänken eller till och med i garderoben. Vilken plats som helst där det går att plantera, ge näring och odla ett frö i jord eller vatten, tycker vi är en möjlighet att komma närmare naturen.

Hos Nelson Garden vill vi ta vårt ansvar genom att erbjuda hållbart framställda och noggrant testade produkter av högsta kvalité. Vi vill också vara en källa till inspiration, ge en hjälpande hand och fungera som en pålitlig vän. Vi är fast beslutna att ge det stöd och den vägledning som behövs för att förverkliga drömmen om en odling.