Du agerar som:

Reconnect to nature
  • konsument@nelsongarden.se
  • 0477 552 99

Odlingsguider

Har du för första gången i ditt liv köpt en fröpåse fylld av sallatsfrön, eller är du på väg ut till din köksträdgård för att skörda årets första kronärtskocka? Nybörjare, glad amatör eller erfaren odlare – våra odlingsguider innehåller kunskap för alla.

Odlingsguider

Odla amaryllis

Tvärtemot vad många tror är amaryllis en väldigt enkel blomma att lyckas med på egen hand, eftersom all näring den behöver finns lagrad i löken.

Läs mer

Odlingsguider

Odla basilika

Basilika är lättodlad och ger en fantastisk doft och smak. Att knipsa egenodlade basilikablad direkt på frukostmackan är en alldeles särskild känsla.

Läs mer

Odlingsguider

Odla dahlior

Dahlior är praktfulla skönheter som är underbara både i rabatter och buketter. Driv gärna upp knölarna inomhus för tidigare blomning.

Läs mer

Odlingsguider

Odla och torka eterneller

Nyplockade buketter från din egen odling är fantastiskt, men svårt att få till under vintern. Med eterneller kan du njuta av dina blommor året om!

Läs mer

Odlingsguider

Odla gurka

Odla gurka kan du göra oavsett om du har växthus eller inte. Om du förodlar gurka kan du inom några månader låta hela familjen skörda krispiga gurkor.

Läs mer

Odlingsguider

Odla kål

Kål är inte bara gott och nyttigt det är även vansinnigt vackert och bidrar med frodig grönska. Det är också en mångsidig grönsak som går fint att lagra.

Läs mer

Odlingsguider

Odla luktärter

Ju fler blommor du plockar av dina luktärter, desto fler blommor får du! Här kan man tala om att ha kakan och äta upp den på samma gång. 

Läs mer

Odlingsguider

Odla solrosor

Solrosorna lyser upp trädgården med sin gula färgskala, ger lä åt andra plantor, skapar höjd och rumskänsla och kan bli imponerande i storlek.

Läs mer

Odlingsguider

Odla tomater

Fördelen med att odla tomater från frö är att det finns otroligt många sorter att välja på och du kan anpassa dig efter dina egna odlingsmöjligheter.

Läs mer

Odlingsguider

Odla tulpaner

Tulpaner är fantastiska blommor för dig som gillar färg och form i din trädgård. De är dessutom lätta att odla – bara att gräva ner i jorden och vänta till våren!

Läs mer

Odlingsguider

Odla vitlök

Att odla vitlök är kul och enkelt. Den kräver inte mycket utrymme och du kan peta ner dem lite hipp som happ – där du har plats i trädgårdslandet helt enkelt.

Läs mer